2006-07-08

Lieberman clashar med Lamont

Senator Joe Lieberman är under hård press från utmanare Ned Lamont, så hård att han gick med på att debattera med honom häromdagen. Det var en aggresiv Lieberman som försvarade sin position där han stödjer Irakkriget och motsätter sig att sätta ett datum när trupperna ska dras tillbaka. Utmanaren Ned Lamont vill sätta ett sånt datum, som stöds av John Kerry, men ytterst få andra demokrater.

Lieberman försökte naturligtvis styra debatten till alla andra frågor förutom Irak och han menade att Lamont bara drev kampanj på en sak, vilket är helt rikigt och otroligt dumt om han skulle göra något annat. Inom andra frågor har Lieberman en mycket större trovärdighet efter 40 år i politiken.

Att Lieberman var så arg i debatten verkar vara det media framförallt rapporterar, och det skickar ingen bra signal till väljarna. Ett skadat, blödande djur kan ofta vara aggresivt, så framstår nu också Lieberman.

Känslan är nu efter debatten att Lamont kommer vinna demokraternas primärval och bli deras kandidat. Vi får se vad opinionsundersökningarna säger.