2006-06-20

Jo, tjenare

Detta går att läsa i ett pressmeddelande från Thomas Östros, näringsminister:

Thomas Östros besöker Köln

Näringsminister Thomas Östros besöker i morgon, tisdagen den 20 juni, Köln för ett möte med sin tyske kollega, näringsminister Michael Glos.

Syftet med mötet är att diskutera WTO-frågor och gemensamma EU-frågor inför det tyska ordförandeskapet i EU, våren 2007.

Vad är det som händer i Köln? Hmmm, det är något. Kommunstyrelsens ordförande i Norrköping åker också dit idag, vad jag vet för egna pengar. Vad är det som lockar? Ja just det, FOTBOLLS-VM!

Så här borde sista stycket lyda:

Syftet med mötet är att låtsas diskutera WTO-frågor men egentligen komma in gratis på Sverige-England-matchen eftersom Thomas glömde fixa biljetter själv och gärna åker på skattebetalarnas bekostnad.

Via Hax.

2 kommentarer:

Robsten sa...

Och vi vanliga knegare som var beredda att betala för vår biljett fick inga biljetter för att så många av Sveriges biljetter gick till företagen. En hög tjänsteman jag känner kunde åka med hela familjen, inklusiva morfar och allting, emedan fanatiskt intresserade killar inte fick någon biljett. Det är en större skandal än att någon regeringsmedlem snikar till sig en sketen biljett.

Mathias Sundin sa...

Jag har svårt att se att det är någon skandal att företag köper biljetter, direkt eller via sponsoravtal. Jag kan tycka det är lite trist att så många biljetter går till slipsar, men knappast nån skandal och defenitivt inte värre än att skattebetalarna ska pröjsa ministrarnas biljetter och resor.