2006-06-23

Jag ber om ursäkt

Efter fotbolls-VM ska jag ner en sväng till Polen för att för första gången hälsa på lite släktingar där som min mor har hittat. Familjen skildes åt under andra världskriget. Då kan det vara bra att stå på god fot med släktingarna och jag gör det genom att be om ursäkt. Inte för något jag själv gjort men för den svenska regeringen och svenska fackföreningar som vräkt ur sig anklagelser om polacker. Bland annat så har Transport framställt polska lastbilschaffisar som kriminella.

Det är några personer på Timbro som tagit iniativ till ursäkten och gör det via en debattartikel i Polens största dagstidning och en hemsida där man kan skriva upp sig och be om ursäkt. Gör det du också.

2 kommentarer:

Robsten sa...

Löjligt! Be om ursäkt för att fackföreningen och regeringen "vräkt ur sig saker". En fackförenings uppdrag är att tillvarata de betalande medlemmarnas intresse, inte ta några politiska hänsyn hit och dit, punkt. Vad har regeringen "vräkt ur sig" för något då? Sannolikt finns det ett betydande antal chafförer från utlandet som bryter mot gällande bestämmelser. Rattfylleriet är ett betydande problem, fakta är att problemet är större bland utländska förare än svenska förnärvarande. En hel familj blev utraderad i Svedala av en berusad polsk förare, skall du be dessa släktingar om ursäkt också? Ryssland har vad jag vet parlamentarisk demokratiska val likt Sverige, ändå anklagas de för totalitära fasoner på det mest uppseendeväckande sätt, där borde det vara en ursäkt faktiskt, men någon sådan får vi väl inte se?

Mathias Sundin sa...

Du får be om ursäkt för det om du vill Robsten.