2006-05-02

Skrämmande reportage

Kvällens Uppdrag granskning var inte ett dugg förvånande men ändå mycket skrämmande. Det visade på de grupper av extremister inom islam som vill införa Sharialagar i Sverige där alltså den religiösa lagen står över den som fattas i riksdagen. Till exempel ska en imam kunna bestämma om en skiljsmässa ska kunna genomföras eller inte, och det finns betydligt grövre saker än så.

Att socialdemokraterna hade en stark koppling till dessa grupper var inte heller förvånande, det finns inga som helst skupler inom vissa delar av det partiet. 10 miljoner kr ges årligen till Sveriges Muslimska Råd som nyligen föreslog delar av dessa Sharialagar i ett brev till de svenska rikdagspartierna.

Det som inte heller förvånar mig, men som är märkligt är hur lite detta diskuteras i samhället. Här har vi grupper som står för rena medeltidsfasonerna och dom ska vi av någon anledning respektera. Aldrig i livet! Vi kan aldrig tydligt nog markera att detta inte är acceptabelt. Inga står utanför lagen och åsikterna i sig är förkastliga.

Inga kommentarer: