2006-03-12

Frist populär i södern

Republikanerna har en stor samling i Memphis, Tennessee med över 2000 partimedlemmar på plats för att bland annat lyssna på möjliga presidentkandidater inför 2008. Det brukar förekomma så kallade straw polls bland delegaterna som brukar väcka en del uppmärksamhet, men säger inte så mycket om det kommer gå i presidentvalet.

Det som är intressant i denna undersökningen är det stora stöd som Bill Frist har, ledaren i senaten. Nästan 37 procent av delegaterna vill ha honom som republikansk presidentkandidat 2008, mot 14,4 procent för guvernör Mitt Romney och senator George Allen på 10,3 procent(tillsammans med president Bush, som naturligtvis inte kan delta i valet).

John McCain uppmanade delegaterna att skrivs Bushs namn och kanske påverkade det hans resultat på 4,5 procent av rösterna. Hur som helst var det ett smart sätt att få det att framstå som att undersökningen inte spelade någon roll. McCain stora svårighet i primärvalen kommer att bli södern. Samma sak gäller för Rudy Giuliani som inte finns med på topp sex.

2 kommentarer:

Tino_G sa...

Vad tror du, det är hans delstat!

Frist är egentligen ganska impopulär, och har noll chanser att vinna. ”Basen” gillar Allen av de som är valbara (egentligen gillar de Jeb Bush samt Gingrich mer, men de är chanslösa).Mccain kommer inte vinna i norr heller, i fall inte Republikanerna ligger mycket illa till. Om du ar Repulikan valarbetare, vill du rosta pa nagon som har som standard att ga ut i TV och angripa dig? For att gora sig popular bland vanstermedia?

Mathias Sundin sa...

Just fan, det är hans delstat. Då var det inte så konstigt då.

Jag ser inte på McCain på det sättet, men visst är han illa omtyckt hos många republikaner.