2006-01-07

Ut med DeLay

Tom DeLay har tagit time out som ledare för republikanerna i kongressen efter att han blivit åtalad i Texas för fuffens med kampanjpengar. Nu börjar hans kollegor bli otåliga och menar att han ska bytas ut om situationen inte löst sig i början av februari.

Smällen med Jack Abramoff har naturligtvis gjort republikanerna nervösa och de vill distansiera sig från alla som kan vara inblandade i någon sorts korruption, även om det inte är klart om DeLay har gjort något fel. Abramoff är lobbiyisten som häromdagen erkände att han mutat ett ganska stort antal politiker i kongressen och senaten. Det verkar främst vara republikaner, men även demokrater har tagit emot lagliga pengar från Abramoff vilket såklart inte är något fel i, men det väcker misstankar.

En av dessa demokrater är deras ledare i senaten Harry Reid. Under förra året var det republikaner som var misstänka för korruption, någon som demokraterna utnyttjade skoningslöst. Skulle det visa sig att även demokrater är inblandade, blir det en hård smäll.

UPPDATERING kl 22.30:
Tom DeLay har nu meddelat att han inte tänker komma tillbaka som majoritetsledare i kongressen.

Inga kommentarer: