2006-01-25

Mainstreamsjuka?

Dick Erixon är rädd att Timbro och nya tidningen Neo kan ha blivit för mainstream. Att de inte vågar sticka ut lika mycket, utan att det är viktigare att få tillhöra de finare mainstreamsalongerna. Han har väl både fel och rätt.

Jag undrar om inte klivet in mot mainstream är en del i den diskussion som vi förde mycket under mitt år i Stureakademin, att de liberala idéerna måste in i mainstream för att verkligen få något genomslag. Därmed inte sagt att åsikterna ska vara mainstream, men att de måste nå ut till en bredare publik. Erik Zsigas Popvänstern var en bra början. En bok som fler än den vanliga inre kretsen läser, som diskuteras på andra ställen än ledarsidor. Eller det som Sture Eskilsson beskrev som att i de övre luftlagren i debatten, där blåser de frihetliga vindarna rejält, men nere hos människorna är det inte ens i närheten av kuling.

Men då är det såklart viktigt att just inte åsikterna bli mainstream, att nyliberaler blir salongssocialister, som Dick uttrycker det.

3 kommentarer:

Robert Nordman sa...

Känns som om den gode herr Erixon utgår från att mainstream är konstant, för annars finns det ju ingen grund alls för tanken.

Och så är det ju inte.

Vad som är mainstream skiftar med opinionsbildning (mycket långsiktigt arbete!), och det verkar vara vad som åsyftas med "de liberala idéerna måste in i mainstream för att verkligen få något genomslag."

Och då kan man inte stå för långt bort och skrika.

Mathias Sundin sa...

Där har du ju helt klart en poäng.

Anonym sa...

This is very interesting site... adipex ionamin phentermine car rental Travel bingo using cars Impotence pics Mitsubishi truck Mixing paxil zoloft Xanax and withdrawal diet pills hd tv Distance learning schools in florida online training