2006-01-02

Guvernor Donald?

Mångmiljardären, byggherren, tv-stjärnan med mera, med mera Donald Trump funderar enligt rykten på att ställa upp i guvernörsvalet i New York. Det skulle onekligen sätta fart på valrörelsen om han ställer upp för republikanerna mot demokraternas populära Eliot Spitzer.

Trump funderade 1999 på att ställa upp i presidentvalet för the Reform Party, men drog sig ur efter att ha konstaterat att partiet var en enda röra.

Jag är tveksam till om han ställer upp. Guvernörsjobbet skulle försvåra hans andra karriärer allvarligt och en guvernörspost är inte presidentposten, om ni förstår vad jag menar. Men onekligen skulle det bli en helt sjuk valrörelse om han gjorde det.

3 kommentarer:

Robert Nordman sa...

Jag är inte fullt så säker. Herr Trump har vid ett flertal tillfällen uttryckt stor respekt för en viss Bloombergs förmåga att kunna hantera två olika typer av affärsklimat (business and politics). Helt spekulativt skulle jag säga att det skulle handla om hur stor utmaning Donald skulle se i att vara guvernör. Och hur mycket han tycker att motståndaren suger.

Mathias Sundin sa...

Är Bloomberg aktiv i sina tidigare (?) företag? För jag har svårt att se att Trump skulle lämna dom.

Anonym sa...

Kan vi säga RINO

Men vore förstås underhållande, och Spitzer är en ond populist.