2005-12-31

Gott nytt valår

Detta är mitt andra nyår på bloggen. Jag förvånar mig själv med hur uthållig jag har varit med bloggandet men det är helt enkelt så kul att det aldrig känns som en plikt att skriva. Tack för ett år med många intressanta kommentarer och meningsutbyten.

Förra året den här tiden togs mitt bloggande av naturlig anledning upp mycket av tsunamikatastrofen, men jag hade även några kommentarer om Sudan. Tyvärr har inte mycket förbättrats där. Dödandet fortsätter och världen sitter med armarna i kors, mycket pga att Kina har intressen i Sudan och inte tänker låta något gå igenom FN:s säkerhetsutskott. Dessa skurkstater är det som gör FN så impotent. När FN funkar är det en bra organisation, när FN inte funkar så dör människor och tyvärr så är det vanliga att FN inte funkar.

Nåja, nu ska vi inte deppa just idag. Nästa år blir otroligt spännande rent politiskt. Vi har ett val i Sverige där vi äntligen kan få ett maktskifte som jag tror kan bli långsiktigt. Sverige behöver den förändringen. I USA har vi val till senat och kongress plus en hel del guvernörsval runt om i landet. Kommer republikanerna behålla makten eller fortsätter problemen för dom och för Vita huset? Ser vi en comeback för demokraterna, eller kommer de ta sig vatten över huvet igen? Och vem är frontrunner inför presidentvalet om ett år? Spännande blir det som sagt.

Gott nytt valår!