2006-01-17

Antisemiten Robert Collin

Robert Collin på Aftonbladet brukar skriva om bilar. Men han gör ett litet undantag för att spy galla över USA och sprida antisemitiska lögner om judar. Till exempel skriver han så här i sin krönika God Bless America:

"Julen närmar sig, men ordet jul hörs sällan. I stället för Christmas säger man ”Hollyday”. Det är den starka judiska lobbyn i USA som anser att ordet ”jul” har en kristen underton (jo, det kan man ju hålla med om, det var väl då Jesus Kristus föddes?)."

Han får mothugg i en chatt med en läsare som menar att judarna inte har ett dugg mer med debatten om Christmas och Holiday "än intellektuella, muslimer, ateister, journalister, socialister, liberaler etc etc."

Upplyste Collin svarar genom att inte alls bemöta i sak men upprepar sin lögn om judarna:

"Du som verkar så påläst borde veta att den enda lobbygruppen bland dem du räknar upp som har ett reellt inflytande i USA, ekonomiskt och politiskt, är judarna."

Den vanligaste myten om judarna tror jag just är denna. Att de har så enormt mycket makt och pengar, att det egentligen är dom som ligger bakom allt (ont) i världen.

Sparka Robert Collin! Sparka honom nu!

Via Jefferson och Ninja Economist.

10 kommentarer:

Anonym sa...

I hans frågekolumn bekräftar han sitt äckliga hat och sina fördomar.

Tack för ett bra och viktigt inlägg! Ut med judehataren nu!

Anonym sa...

Mer här, här och här.

Anonym sa...

Värt att notera är också att han i samma krönika, synbarligen på fullt allvar, tror att man inte får kritisera Bush i USA. I krönikan därefter är han i Saudiarabien, där man verkligen inte får kritisera ledaren. Det tycks inte bekomma honom alls.

Han gillar också det pittoreska (mitt ordval) i att de saudiska bilisterna på motorvägen stannar när det är dags att be. Gissa vad han skulle ha skrivit om kristna hade gjort samma sak i USA.

Jag har läst en del av hans krönikor, och det här senaste med judelobbyn må vara det värsta hittills, men det är bara en gradskillnad mot tidigare utgjutelser och förvånar mig inte ett dugg. Eller jo. Men bara lite.

Mathias Sundin sa...

Ja, det är fan otroligt. När det verkligen är diktatur, då får man liksom inte skriva något av någon sorts finkänslighet. Ogillar krafigt den där Collin nu.

Robsten sa...

Ja, du har kanske rätt men....Jag har ingen aning om vilka lobbygrupper som är starka i U.S.A, det är svårt att hålla koll på vilka lobbygrupper som är starka i vårt eget land t.o.m. Det är ju inte så att det kommer regelbundna rapporter om vilka grupper som är aktiva för tillfället. Hur kan du hålla koll på u.S.A?

Anonym sa...

Ja precis robsten, men uppenbarligen vet Robert Collin det som ingen annan vet: att judelobbyn styr och ställer i USA.

Anonym sa...

"än intellektuella, muslimer, ateister, journalister, socialister, liberaler etc etc."

roligt svar ifrån honom,, "judarna" har mer makt än alla intellektuella, journalister och liberaler tillsammans

Anonym sa...

Tjaa, nog är judarna de som har den starkaste lobbygruppen om man ser till etnicitet. Och just attacken emot julen och kristna symboler ställer sig även ADL bakom. ADL är en judisk organisation som arbetar för och förespråkar mångkulturalism på alla ställen utom i Israel.

Anonym sa...

Jaha, råkadse läsa detta och vill framföra några objektiva sakfakta. Ca 60 % av maktpositionerna i Hollywood är judar, ALLA filmbolagschefer är judar. Judarna utgör ca 2 % av den amerikanska befolkningen. Vad beror detta på? Är det genetiskt, beror det på att judarna fostras i att jobba i brancher som undehållning, juridik samt ekonomi eller beror det på ett starkt "brödraskap"? Hur som helst är det bra att detta kommer upp till ytan och debatteras. Ingenting bör hållas hemligt och inga lock skall läggas på, utan all fakta om allting överhuvudtaget bör få flöda fritt så att det kommer upp till ytan där det kan debatteras med sakliga och intellektuella argument.

Allt annat är hemlighetsmakeri och förtär mänskligheten.

Anonym sa...

Tack R. Collin för att du skriver som det är.