2005-12-26

Schwarzenegger laddar om

Under julhelgen kan man se flera Schwarzeneggerfilmer på TV och borta i Kalifornien där han nu är guvernör så laddar han om efter den svidande förlusten i folkomröstningarna i november. Samtliga hans fyra förslag åkte på däng. Han har anställt en ny stabschef, en demokrat som jobbade åt tidigare guvernören Gray Davis, han som Arnold sparkade ut från jobbet. Det utnämningen fick mycket kritik från republikanskt håll, men kanske är nödvändigt i en stat med så många demokrater. Även hans kabinettssekreterare är ny och för några dagar sedan fick Adam Mendelsohn jobbet som kommunikationsdirektör i Arnolds stab.

Arnolds job approval rating har varit låg under året och han ligger även efter eventuella utmanare i guvernörsvalet nästa år enligt en opinionsundersökning. Mot Phil Angelidis förlorar han med 40-44 och mot Steve Westly med 39-46.

Jag tror dock inte vi ska ge upp hoppet om Arnold. Han har visserligen haft ett mycket tufft 2005, och vi får vänta och se till hans State of the State-tal i januari innan vi kan avgöra om han lärt sig någon läxa. Det funkar inte med charmen som Hollywoodskådis för att få väljarna att rösta på honom igen. Men han verkar vara en intelligent man med en smart fru och ännu så länge finns det inga riktigt tunga utmanare.

Inga kommentarer: