2005-12-30

Nätpoker ökar spelberoende - eller minskar?

Något jag alltid stör mig på är alla domedagsprofeter. Allt nytt är hemskt och dåligt och allt kommer gå åt helvete. Just denna nya grej är det som slutligen får jorden att gå under. Gott nytt år typ.

Nu är det nätpokern som är det hemskaste som drabbat mänskligheten sedan digerdöden. Enligt SR i Göteborg så ökar nätpokern antalet spelberoende. Men i själva nyheten finns absolut inget som helst som underbygger det. Det är de spelberoendes riksförbund som säger att 70% av samtalen de tar emot handlar om personer som blivit beroende av nätpoker. Okej. Är detta en totalt ökning av samtalen? Har några andra typer av samtal minskat? Minskar eller ökar antalet spelberoende och går förändringar att knyta till nätpokern?

Jag menar inte att nätpoker absolut inte ökar spelberoende - men jag vill ha underbyggda nyheter, inte någon värdelös propaganda.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kan faktiskt tänka mig att spelberoendet ökar p.g.a nät-pokern. Tillgängligheten till spelande (om stora pengar) ökar. Tänk Black-Jack maskin i vardagsrummet, men mer socialt accepterat.. :)

Robsten sa...

So what! Varför är det intressant om det verkligen ökar spelberoendet? Vi vet alla varför egentligen, skall vi behöva betala skattepengar för behandling av dessa individer. Jag säger NEJ till det, alla kan i princip bli beroende av vad som helst. Det fanns sannolikt många som var spelberoende av poker med riktiga kort och spelmotståndare förr, de fick grejja saken själv, det får nog dagens spelberoende göra också. Sedan vill denna site spara cocies på min dator, gillar jag inte. Kommentarerna funkar bara i IE, inte i FF. Vill du ha det så?

Anonym sa...

Jag kan tänka mig att höga offentliga utgifter leder till fler självmord. Men jag har inga bevis, kan jag gå i TV och göra ett snyftreportage om Johan som tog livet av sig vid nyår? Precis innan billtullarna kom?

Som någon sa ger jag blanka fan i om folk blir ”spelberoende”, jag har förståelse för att hjälpa utsatta men med det här taken att hitta på nya svaga grupper kommer ingen att finnas kvar.

Förresten är jag spelberoende, installerar jag Europa Universalis eller Master of Orion kommer jag att spela i veckor. Var är mina bidrag?