2005-12-20

Mysiga jul-Persson?

I den snart beryktade intervjun i Stockholm City pratar Göran Persson om all julmat han ska trycka i sig. Visst han försöker säkert framstå som mysig, men jag är nog inte den enda som får rysningar när jag tänker mig Persson sittande där på sitt unika självgoda, dryga sätt och glufsa i sig honungsglaserade revbenssjäll och sillsallad.

Så frågar journalisten om han ska vila. Nej, säger han, jag har jour. Jaha, som förra julen, undrar jag stilla.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Klart han måste äta upp sig, nästa år vid denna tid är han ju arbetslös torpare som kommer ha det knapert.

Sedan är väl Görans definition av jour att en gång om dagen lyssna på ekot för att sedan mysa med Anitra :D

Zev sa...

Munkhammar har också lagt märke till intervjun, samt gör en koppling till Göran Persson´s vegan-röstfiske för några år sedan;

http://www.munkhammar.org/?page=display_entry&ID=929

Anonym sa...

Är inte den här typen av personangrepp rätt låga, ett tecken på att man som debattör är för lat för att diskutera sakfrågor? Samma sjuka som gör att journalisterna fokuserar mer på politiskt spel än på sakfrågor, samma sjuka som gör att alliansen åker tåg istället för att diskutera politik?

Kom igen nu, det finns faktiskt sakpolitik att diskutera.

Lagergren sa...

Det är i alla fall en hälsosam förändring från galna kosjukejulen 2000 då han äcklades av sylta och hade svårt för charkuterier i allmänhet. Var glad att Dr P fått aptiten tillbaka!

Mathias Sundin sa...

Ibland vill man skriva sånt här också som omväxling.

Tino_G sa...

Är det någon som tvivlar på att Persson i de här intervjuerna är genomstrategiskt? Ger bilden av sig själv som ”vem som helst’ och spelar på gamla svenska traditioner. Gissar att det går hem riktigt bra för många medelalders kvinnor och LO-folk.
Pratet om att arbeta i skogen och att multimiljonären vill ha ställ ska vi inte nämna.

Låg mig också säga att jag inte har något emot Göra och Anitra som personer, ogillar bara hans politik. Men han saknar ju tex. det äckliga anti-demokratisk sidan Palme hade och Vänsterpartiet fortfarande har.

En sak som slår mig är hur olika smak för mat jag har med Göran varje gång man läser om det. Allt han beskriver låter ganska äckligt: NK-skorpor som han enligt Aftonbladet älskar, sillsallad, alla former av sött kött (OK jag vet att det i praktiken kan smaka bra, men tanken är fel). Enda vi båda gillar är potatis, och jag lovar att Göran bara kokar de med sill, ingen mos, stekt eller annat spännande.

Tino_G sa...

sill=dill

Mathias Sundin sa...

Helt rätt Tino. Jag tror inte det är mycket som kommer ur den mannens mun som inte är noga genomtänkt rent väljarmässigt. Vad som kommer in i munnen är kanske inte lika genomtänkt, vad vet jag.

Anonym sa...

Men det här är ju inget som kommer gå hem i stugorna. Karln gör ju paraodi på sig själv. Man skulle kunna tro att det är en satir.
Sådant här förlorar han bara på. Man blir ju full av skratt.