2005-12-15

Hillarys bästa vän

Hur bra Hillary och Bill Clintons äktenskap är vet jag inte, men i hennes kampanj för att bli USAs nästa president är maken Bill hennes bästa vän och största tillgång. Förutom en politisk hjärna av sällan skådat slag så drar han alltid mycket folk var han än visar sig. I valkampanjen när Hillary har en vicepresidentkandidat så kommer det inte bara vara dom två, utan Bill finns där som ett ännu större dragplåster. Genom honom kan hon inte bara i kampanjen, utan kanske snarare nu alltid få ut sitt budskap, för han drar tittare när han medverkar i de stora politiska tv-programen och få journalister tackar nej till en intervju med honom.

Men den kanske största tillgången just nu är hans förmåga att dra in pengar till kampanjen. Hillary kampanjar ju nu för att bli återvald som senator, men de pengar som blir över kan sedan användas i en nationell kampanj. Hon har alltså fördelen av att redan nu egentligen börjat samla in pengar som kommer användas om tre år.

Bill Clinton var dragplåstret på en fundraiser som drog in 600 000 dollar, jämfört med utmanare i senatsvalet Jeanine Pirro som totalt har 440 000 i kampanjkassan.

Hillary Clinton är en kompetent kandidat även utan maken Bill, men i honom har hon ett vapen som ingen av de andra kandidaterna kommer i närheten av.

För övrigt så har det republikanska partiet i New York uppmanat Pirro att dra sig ur kampanjen till senaten och satsa på chefåklagarposten i staten istället.

Inga kommentarer: