2005-11-11

Svartmåla var det ja

Jens Orbacks vanligaste svar på uttalanden om hur det är i de utanförskapsområden som finns runt om i Sverige är att man svartmålar. Nu är det hans egen partikamrat Nalin Pekgul som svartmålar så till den milda grad att hon flyttar från Tensta, för att det är, som hon påstår, för mycket våld där.

2 kommentarer:

Per Hagwall sa...

Orback har inte riktigt koll på vilka som bor var heller, i Metro utmålar han Stocksund - fullt av utländska diplomater, utländska affärsmän och anställda på multinationella företag - som typexemplet på etnisk rensad svensk förort.

Robsten sa...

Ja, det var en uppseendeväckande nyhet. Nalin har ju närmast varit en ikon för förortens invandrarkvinna, nu flyttar hon p.g.a. det våld som förekommer där. Jag fattar mer än väl att en person med hennes inkomst flyttar därifrån, det gör alla vettiga människor, skulle jag också gjort. Det hedrar henne att hon anger de verkliga skälen också, där steg hon något i min aktning som varit ganska låg för henne. Hon hade lätt kunna dra någon story om större lägenhet, närmare arbetet etc.
FP's förslag till att lösa situationen??