2005-11-17

Öh

En utredning visar att segregationen ökar i utanförskapsområdena. De som får jobb drar illa kvick därifrån, och de som flyttar dit saknar ofta jobb. Ändå säger Jens Orback:

"Vi kan inte ha något annat mål än att alla områden ska vara bra områden. Därför måste vi fortsätta den satsning som vi har gjort."

Det verkar ju onekligen himla korkat att fortsätta en satsning som leder till negativa resultat. Vad kallas sånt? Ja, kanske bara korkat. Okej, det här går skitkass så om vi fortsätter med ännu mer av det så borde det bli bättre.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Såg på tv häromdan att Hr. Orback ville att asylsökande skulle tilldelas boende från regeringshåll utan att få välja stad själva... ...ett steg närmare Socialdemokraternas totalitära utopi?

Mathias Sundin sa...

Det är inte för inte man infört en samhällsbyggnadsminister.

Gork sa...

Om utanförskapet i utsatta områden har ökat på grund av att folk har flyttat så är det väl en bra nyhet. Det betyder ju att några har lyckats förbättra sin inkomst/livssituation.

Jag tycker att det är OK att det finns sämre områden, så länge som folk inte blir fast där. Sedan bör samhället satsa extra på skola och polis i sådana områden för att ytterligare förbättra situationen för de som bor där.

Mathias Sundin sa...

Visst ska människor kunna flytta runt och det är helt naturligt att man gör det beroende på inkomstläge. Men att de flesta som lyckas få jobb drar därifrån och de som bor kvar har det jäkligt illa, och de som flyttar dit saknar jobb redan från början så är det ingen bra utveckling. Ett visst mått av segregation finns det alltid i ett samhälle, men om dett områdens kurva pekar rätt ner är det ingen bra utveckling.