2005-11-15

En trejde Bush?

George W. Bushs bror Jeb Bush är guvernör i Florida och många är det som tjatat på honom att han ska ställa upp i presidentvalet 2008, men hans nej är definitivt, och de flesta verkar tro honom. Nu lämnar han dock dörren öppen för ett senare försök. Jag vet inte så värst mycket om Jeb Bush, förutom att han är ganska populär i Florida och att en del verkar tycka att han skulle bli den bästa presidenten av de tre. Men den stora anledningen att jag tycker att han borde ställa upp i framtiden, är att det skulle reta gallfeber på vänstern. Oseriöst? Japp! Men kul!

2 kommentarer:

Tino_G sa...

Jeb Bush ar utan tvekan min favorit politiker i USA (Arnold kommer på andra plats, han ar dock dålig på miljöfrågor och accepterar ovetenskaplig miljöfanatism)

JEb är helt enkelt klockren höger. Nyliberal, stödjer drastiskt minskad stat, frihandel, öppen invandring, demokrati spridning, kamp mot terrorism, och har bedrivit en fantastiskt skolpolitik (friskolor, krav, kunskapsskola). Han är socialt konservativ gällande brottslighet och familj, i min mening i linje med liberalism.

Jeb saknar dessutom de brister Bush har, som att vara oartikulerad och låta småkorkad. Han ger mycket intelligent och bildad intryck.

Mediokert att han har profilerat sig mot dödshjälp, men bra att han (återigen liksom Bush) är anhängare av tolerant religionsfrihet, inte att påtvinga någon religion. Inte lika klockren som Bush i miljöfrågan, men inte lika undfallande mot masspsykos som McCain och Arnold.

I och för sig kommer media att utmåla honom om ondskan personifierad, men liksom Bush innan han blev president har Jeb en ”goodguy” image, no-nonsens, hård men snäll. Precis som med brodern har det varit omöjligt att köra vänsterns vanligaste trick mot Jeb, dvs. rasist stämpel. De har försökt men det har inte fastnat. Han har mycket stark stöd bland Hispanics, är gift med en Mexikansk invandrare och pratar flytande spanska.

Det ironiska är att om brodern inte hade varit President hade Jeb blivit kandidat med mycket stor sannolikhet! Alla Republikaner jag talar med som inte tillhör vänsterfalangen (McCain) tycker att han vore bäst. Men det går inte att ha en Bush nu.

Om ni gillar skvaller så hörde ni det här först.

Jeb har en svartmuslig halvmexikansk son, George Prescott Bush som är typ 30 (pappa är 52). Han är jurist och har blivit framavlad till en mycket trolig framtida presidentkandidat. Tillsammans med halv-svarta Senator Obama är G.p.B en person vi redan nu kan säga att i avsaknad av skandal kommer att i minsta fall bli delta i en presidentval.

Mathias Sundin sa...

Ah, mycket intressant Tino, speciellt det om sonen.