2005-11-06

Agenda Europa

Ikväll 21.20 är det dags för det första Agenda Europa, där statminister Göran Persson medverkar och talar om hur EU:s kris ska lösas. Dessutom debatterar Anna Ekholm från SACO med Robin Charter från federationen för Europas arbetsgivare om hur vi ska behålla jobb och välfärd. Det låter något märkligt, om vi nu ska titta framåt så borde det väl vara hur vi ska få en arbetsmarknad som skapar jobb och så vi därmed kan förbättra en sliten välfärd, eller om man så vill hur vi inte skapa tappa ännu fler jobb och få ännu sämre välfärd.

"Agenda Europa har också besökt USA:s lobbyister som nu öppnar kontor i Bryssel. USA har insett att Europa är en växande maktfaktor. "

Jag hoppas inte mina farhågor besannas men av denna beskrivning så kan programmet bli ett "vi är så jävla bäst i Europa". Vi får se.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tar för givet att man även "analyserar" hur europeiska lobbygrupper agerar i USA. Jag ser fram emot en lång, kritisk granskning av till exempel pengaflödet från europa till Kerrys presidentkampanj eller för all del någon av alla de NGO grupper av europeer som lobbar mot Bush. lol

Mathias Sundin sa...

Hehe ja, "lol" sammanfattar det bra.