2005-10-30

Vänsterpartiet rycker ut till Irans försvar

Folkpartistiske riksdagsledamoten Carl B Hamilton skriver i sitt nyhetsbrev om vänsterpartiets förståelse för Irans presidents uttalande om utplånandet av Israel:

"I Sveriges riksdag vid EU-nämndens sammanträde igår fredag 28 oktober fick de närvarande lyssna till något fullständigt vämjeligt och oacceptabelt, nämligen ett inlägg av vänsterpartiets företrädare som uttryckte förståelse för Irans presidents uppmaning till 'utplåning av Israel från kartan'.

Vänsterpartiets företrädare, Sermin Özurkut, menade sålunda att det var 'dubbelmoral' att kritisera Irans president, såsom bl. a EU: s ledare gjort vid toppmötet i torsdags när de tog avstånd och fördömde uttalandet. Özurkut menade också att man istället 'måste problematisera' frågan om Iran och Israel, och hon uttryckte i praktiken en stor förståelse för den iranske presidentens avskyvärda uttalande.

Argumentationen påminner om den som Irans president idag presenterar, nämligen att (enligt nyhetsbyrån AFP) att hans uttalande om att Israel ska utplånas från kartan var 'rätt och rättvist'."

Ja, man kan ju iallafall inte beskylla vänsterpartiet för dubbelmoral, de står alltid upp för diktaturerna.

7 kommentarer:

Bulten i Bo sa...

Jag förväntas alltså bli upprörd över att en vänsterpartist har sagt de enda direktciterade orden här, dvs, "dubbelmoral", och "måste problematisera".

Ett tips till folkparister, det är lättare att skapa proteststormar om ni skulle förmå er till att ge oredigerade hela citat av vad era motståndare verkligen säger.

Om jag endast får verkligheten eftergiven genom Carl B Hamiltons filter, då blir åtminstone jag misstänksam.

Så ett tips: Rota i protokollet och återge rakt av vad vänsterpartisten sa. är det så hemskt som ni påstår så blir er sak bara starkare av det!

Mathias Sundin sa...

Tack för ditt tips!

Bulten i Bo sa...

Varsågod!

Anonym sa...

Varför återger inte du (Bulten i Bo) det som stod i protokollet bara, om du nu inte kan lite på vad som skrivs på den här bloggen?

Bulten i Bo sa...

Varsågod!

Anonym sa...

Excellent, love it! Plumbing washers

Anonym sa...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! insurance company in operation since 1935 2002 ferrari modena Teacher affiliate program school supply boxster carrera cayenne porsche Saab manual transmissions