2005-10-26

Tacka dina partikamrater, Ringholm

Jag tycker det börjar kännas som om ministrarna inte längre är möjliga att sparka oavsett vad för skandaler de är inblandade i. Bosse Ringholms sågning av polisen var ingen allvarlig grej som ska leda till sparken, men att leda en klubb som aktivt pysslar med svarta löner, undanhållande av skatt och så vidare samtidigt som man är finansminister måste rimligen göra att man inte kan fortsätta i en regering. Eller är jag kanske för snabb med avgångskraven?

Hur som helst, min känsla är att media och alla andra är uttröttade av alla sosseskandaler så det tar liksom inte fart. Är bara regeringen tyst ett tag så blåser det över.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag måste säga att det är intressant vilken skillnad FI's rubriker får jämfört med Bosse Ringholms skatteskandaler. Jag skulle vilja se en bättre mediaövervakning och att man tar sitt ansvar som regering och om inte sparkar så åtminstone en varning till Bosse

Robert Nordman sa...

Jag håller inte helt med vinkeln som den anonyme antyder ovan,även om det kan finnas en viss poäng.

Det som talar mot den vinkeln är samma sak som jag egentligen hade tänkt säga: Det finns en del personer som helt enkelt är immuna mot kritik. Bosse Ringholm. Gudrun Schyman (och det är motbeviset). Pär Nuder. Göran Persson själv.

Några andra har funnits, och finns, inom och utom politiken.

magnus sa...

Mathias: "Jag tycker det börjar kännas som om ministrarna inte längre är möjliga att sparka oavsett vad för skandaler de är inblandade i. ... aktivt pysslar med svarta löner, undanhållande av skatt och så vidare samtidigt som man är finansminister måste rimligen göra att man inte kan fortsätta i en regering. Eller är jag kanske för snabb med avgångskraven?"

Nej, tvärtom!!! Jag begriper inte hur man kan vara missnöjd och sen orolig för att avgångskraven är omotiverade. Att något som ger fängelse inte är förenligt med en vice statsminister-position är MER än självklart. Inte för den allt igenom skumme Göran Persson kanske, men din och många borgerliga och journalisters kommentarer ser jag som märkligt taffliga och bidragandes till bilden av Sverige som den bananrepublik som vi verkligen i en hel del avseenden framstår som.

Beträffande Ringholms lämplighet, läs gärna min senaste bloggpost och fundera ...en sekund.

jasonbob sa...

supreme clothing
moncler outlet
golden goose sale
pg 1
kyrie 3 shoes
yeezy boost 350 v2
yeezy boost
curry 6
yeezy shoes
authentic jordans