2005-10-08

Nils Lundgren

Jag lyssnade idag på Ekots lördagsintervju med Nils Lundgren och det förstärke mitt intryck av Lundgren som en mycket kompetent politiker. Han har en förmåga att argumentera som gör att det låter som självklarheter och fakta som han rabblar upp. Han svarar klart och tydligt, precis som en viss Göran Persson.

Om Junilistan kommer lyckas i valet 2006 står skrivet i stjärnorna men får Lundgren mycket utrymme i media, och får han vara med i debatterna i slutet av valet så kommer det hjälpa Junilistan rejält.

Jag tycker också det är spännande med att de ger ledamöterna fritt mandat i vissa frågor. Det tilltalar den del av mig som vill ha en riksdag där partierna har mindre makt och ledamöterna större. En riksdag där en riktigt skicklig riksdagsledamot verkligen kan göra skillnad. Det stora problemet är som många redan påpekat att vi inte har renodlat personval i Sverige.

Men ett är iallafall klart, Junilistan är en betydligt fräschare fläkt i svensk politik än vad fi är, men rent politiskt är det inte så mycket nytt.

Inga kommentarer: