Junilistan ställer upp i riksdagsvalet 2006, och skulle de nå framgång och komma in i riksdagen så skulle det naturligtvis göra situationen mer komplicerad. De tänker inte tala om vilket regeringsalternativ de stödjer fören efter valet. Det kommer säkert bli ett av deras större problem i valrörelsen eftersom många på den borgerliga kanten vill ha ett maktskifte och därmed inte kan tänka sig att rösta på Junilistan om det kan vara så att de kan komma att stödja en sosseregering.
Sen undrar jag det här med tvärpolitiskt, de vill inte passas in på höger-vänsterskalan som alla nya partier. Jag tycker ändå att det bör finnas någon sorts ideologi i grunden, men det är säkert bara för att jag är med i ett av de traditionella partierna.
Det jag hoppas Junilistan kommer bidra med är lite nya tankar kring hur partierna fungerar som organisation. De har inga medlemmar, utan sympatisörer, och verkar på det sättet vara mer moderna i sitt tänkande. Kanske kan de gamla partierna hämta idéer och inspiration därifrån.
Man skulle ju också kunna säga att de måste sitta i riksdagen, för de saker de lovade att jobba för EU-parlamentet styrs inte därifrån, utan just i från riksdagen.
Ett längre omdöme får väl vänta till de mer noggrannt har presenterat sin politik.
2005-10-03
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
De har faktiskt presenterat början till ett program, bl.a. med ofinansierade skattesänkningar om 40-80 mdr. Det finns som pdf på deras hemsida.
Oh, tackar.
Har väntat på att det skulle ske, och är nog något mer positiv än negativ -- så länge de kan hålla lycksökare stången.
Det jag mest hoppas på är att det blir ett större fokus på personval när det finns en lista av denna typ med i spelet. Ett första, och mest påtagliga, steget mot en öppenhet inför att göra om systemet mer ingående.
Skicka en kommentar