2005-10-06

Borgerliga budgetarna

Jag tycker borgarna den här veckan har gjort ett bra jobb i att först visa att vi i grunden är överens om inriktningen på ekonomin, men också att vi är fyra partier och att du som väljare kan välja var tyngpunkten ska ligga. CUF-ordföranden Fredrick Federley som normalt är vettig, tycker jag nu är helt ute och cyklar i sin kommentar:

"Det framstår också med all önskvärd tydlighet bara av mediabilden att Alliansen endast borde ha satsat på en egen budget. ... När de sedan ska ut på frifräsartåg uppstår den totala förvirringen."

Mitt förslag är att borgarna blir helt eniga om budgeten för 2007, men har olika budgetar för de kommande tre åren. På det sättet visar man att det går att komma överens till den sista raden, men samtigt att det är fyra partier. Dessutom har de då också en budget som omedelbart går att sätta i sjön, det är viktigt att ingen tid går förlorad vid ett eventuellt maktövertagande.

Värt att notera är också att kd har plockat upp två frågor som enligt SOM-institutets mätningar flyttar väljare, fastighetsskatten och bensinskatten.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är ganska besviken. Om jag förstått medierna rätt är detta en sosse-light budget. Och det verkar som om även de borgerligas budget kräver upplåning. Och fortfarande kommer partierna med nya individuella utspel om saker man redan kommit överens om.

Visst, fyra olika parier har givetvis olika politik (annars är dom ju redundanta), men den ideologiska skillnaden mellan vänster och höger borde göra att de borgerliga skulle kunna komma överens om betydligt fler saker.

Alltså: gå gärna ut med fyra olika förslag. Kom sen överens om en bra kompromiss och håll den. I vått och torrt.

Ett land med så många bidragstagare måste bara få en ny regering. Men då menar jag NY, och inte en blek kopia av ett redan utslitet original.

Mathias Sundin sa...

Ingen idé att gå ut med olika förslag och sedan komma överens eftersom då när det väl är val inte kommer finnas någon större skillnad.

Visst kan man vara besviken på att det är inte är större förändringar, men jag tycker det är helt okej och tror att chansen att vinna är större om det inte är för stora förändringar.