2005-09-03

Vems fel är det?

Dick Erixon har en förbaskat bra kommentar till alla anklagelser som nu haglar fram och tillbaka om vems fel det är att folk dör i New Orleans.

"Politiker görs ansvariga för en naturkatastrof. Från vänsterhåll (och därför också som en papegoja, från Europa) anklagas Bush. Från högerhåll anklagas demokratiska guvernörer och borgmästare."

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ett sådant under av rikssvenskt tankesätt - ingen är någonsin ansvarig!

Leila kan inte klandras för att hjälpsändningarna till Thailand inte kom fram snabbare och USA:s president har inget ansvar för att folk fortfarande dör och dödas efter USA:s största naturkatastrof i mannaminne.

Bulten i Bo sa...

Man ska nog vara lite försiktig och vänta någon timme innan man utnämner något som Dick skrivit som "förbaskat bra".

Den artikel som Mathias länkar till följs nämligen av två nya alster. En där Dick förklarar att anledningen till att allt är så bra i New Orleans står att finna i guden George W Bushs kloka agerande.

Samt en där Dick påstår att det bara än vänstermedia i Sverige som påstår att resurserna i Irak skulle behövas i USA nu.

Anonym sa...

Jag tycker Dick Erixons inlägg ger väldigt nyttig info i det oklara läge som faktiskt är. Hade hr Bulten t ex klart för sig distinktionen mellan delstatens och den federala statens ansvar? Informationen i svenska medier är ju tämligen knapphändig och enkelspårig enligt formulär 1A (offerintervju - kritik mot ansvarig). Därför fyller Erixon annorlunda vinklar en viktig funktion för en svensk som inte har tid att söka av bredden i det internationella nyhetsflödet.