2005-09-13

Tänk på barnen, stoppa digital-tv!

Daniel Ekman på Subjektiv.se är rolig när han sågar Lars Leijonborgs och Johan Jacobssons debattartikel om digital-tv på dagens DN Debatt.

Leijonborg och Jacobsson:
"Ekonomiska och tekniska problem gör att det blir många barn som inte får se på barnprogrammen om socialdemokraternas släckning fortsätter..."

Ekman:
"Jag hör de smäktande stråkarna spela i bakgrunden, ser Leijonborg framför mig på podiet samtidigt som massorna skanderar 'INGEN DIGITAL-TV! INGEN DIGITAL-TV! TÄNK PÅ BARNEN!'."

Så har han hittat en chat om digital-tv där gamlingar oroar sig över för många kanaler:

"Jag tycker nästan det finns något rörande i äldre människor som blir “skärrade” av fler kanaler. Jag menar - hur farligt kan det vara? Om det nu vore så att det inte fanns boxar som var begränsade till de s.k “must carry"-kanalerna utan helt ofrivilligt gav det stackars paret en enorm valfrihet så ÄR DET VÄL BARA ATT SKITA I ATT SE PÅ KANALERNA DÅ!"

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag känner att jag var lite hård, de har ju en del intressanta poänger (speciellt första halvan). Men deras genomgång av opionionsundersökningen blev bara för mycket... och så älskar jag att skriva sågningar... ;)

Niklas Frykman sa...

Det är ju inte digital-TV utan nedsläckningen av det analoga nätet fp är emot. Dessutom missade Daniel att SVT uppmanar pensionärer att gå med i den socialdemokratiska organisationen PRO för att få en billigare box.

Anonym sa...

Jag skulle nog säga att det är en kombination - de är emot både utbyggnaden av digtaltv, och nedsläckningen av analogtv. Det går ju liksom hand i hand. Enligt mitt sätt att se det så är det onödigt att gå över till digitala sändningar om man samtidigt ska bibehålla de analoga sändingarna. Då måste de koda om de digitala till analoga och köra två system parallelt en längre tid. Där kan man snacka om onödig kostnad.

När det gäller PRO-spåret så tog jag inte upp det eftersom SVT inte uppmanar folk att gå med utan däremot säger "Skulle de vara medlemmar av PRO kan de skaffa en box för 649 kronor" och även är tydliga med att "annars kan de via sin TV-handlare få tag på en box i ungefär den prisklassen."

Inget ens än såsse-kritiker som jag blir upprörd över... ;)

Anonym sa...

Appropå intressanta poänger!?
Här är en till med sådana.

” Det här med boxar och fokuseringen på boxar är inget bra för digitaliseringen. En förutsättning för att det ska bli en lyckad övergång är att det finns digitala tv-apparater.”
"Spelplanen2005"

"Jag uppmanar Sveriges tv-handlare att upplysa tv-köparna om att en tv-apparat med enbart analog mottagare inte går att använda i marknätet utan en box efter digital-tv-övergången."

"Jag uppmanar tillverkarna av tv-apparater att ta moderniseringen av tv-mediet på allvar och redan från början bygga in digitala mottagare."

http://computersweden.idg.se/ArticlePages/200509/12/20050912080027_CS348/20050912080027_CS348.dbp.asp

JaJa vad ska man säga? Digital Lekstuga.