2005-09-14

Frihandlare Bush

George W. Bush talar i skrivande stund för FNs generalförsamling. Han gav nyss ett mycket tydligt löfte. Han lovade att ta bort alla tullar och subventioner på jordbruksprodukter om andra länder göra samma sak.

Han pratade också klart och tydligt om frihandel och vikten av att Doha-rundan i WTO slutförs och att handelshinder och jordbruksstöd tas bort.

Jag hoppas verkligen att det han pratar om kan uppnås. Inget skulle göra mer för att uppnå milleniummålen om att minska fattigdomen i världen.

2 kommentarer:

apa tycka, apa skriva sa...

> om andra länder göra samma sak.

Just det, ja. Och det lär ju alltid finnas några obildade ställen som vill ha kvar tullar, så vad har han lovat egentligen?

Att ta bort alla tullar unilateralt, däremot, skulle vi alla tjäna fett med stålar på. Och andra länder skulle se hur mycket pengar USA tjänade på att inte ha några handelshinder, och följa efter. Och stjärnögda små kaniner skulle dansa och strö rosenblad överallt där människor gick.

Anders aka SwedeBear sa...

Håller med apa tycka....

Det vore bättre om Bush ensidigt hade lovat att skippa tullarna, risken är att det bara blir retorik av det och inget praktiskt