2005-09-12

Skippa dag om Förintelsen

Det uppmanas Tony Blair att göra, för den är stötande mot muslimer... Har man en sådan dag verkar det som om västerländska liv är värda mer än andra, menar de.

Det är ett skruvat resonemang om du frågar mig. Det är inte för inte som alla vet vad man menar bara man säger Förintelsen. Det betyder inte att det inte förekommit andra hemska folkmord men utrotningen av judar under andra världskriget slår alla rekord i vidrig effektivitetet. Det är verkligen något som inte får glömmas bort.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart att de känner sig förnärmade. Muslimerna stod ju på Hitlers sida i frågan om "Slutlösningen på judeproblemet". Palestiniernas ledare Hajj Amin al-Husseini samarbetade med Hitler. De flesta muslimska länder gömde nazistiska krigsförbrytare.

Hmm, förslagsvis borde Förintelsedagen få vara kvar. Däremot kunde man ju införa ytterligare en dag till åminnelse av offren för muslimernas folkmord och jihad. Till att börja med muslimernas folkmord mot armenierna (1,5 miljoner mördade), mot sudaneserna (2 miljoner mördade), mot judarna i Arabien, mot buddhisterna i Afghanistan, mot hinduerna i Pakistan och Indien, mot grekerna bosatta i Turkiet, mot berberna, mot azererna i Iran, mot kristna thailändare i södra Thailand m.fl., mfl.

Bulten i Bo sa...

They want to replace it with a Genocide Day that would recognise the mass murder of Muslims in Palestine, Chechnya and Bosnia as well as people of other faiths.

....glömde du att berätta ifrån siten som du länkar till.

Tycker jag verkar vara ett utmärkt förslag. Mördandet av judar, zigenare, slaver, homosexuella, kommunister, mm i tyskarnas förintelseläger, förstår inte varför inte de kan dela en dag med andra offer för folkmord.

Anonym sa...

Och du glömde att berätta detta Bulten:

"A Home Office spokesman said it would consider the proposals for a separate Genocide Day for all faiths but emphasised that it regarded the Holocaust as a “defining tragedy in European history”."

De brittiska muslimerna ville avskaffa Förintelsedagen, medan myndigheterna kan tänka sig att gå med på en separat dag för andra folkmord. Eftersom "Förintelsen är en definierande tragedi i europeisk historia", och unik i sin industrialiserade metod och omfattning.

Anonym sa...

Det är klart muslimerna är förnärmade över att man vill minnas och dra lärdomar av ett folkmord som många muslimer förnekar någonsin hände. Men som de gärna hade velat se genomföras i fullständig omfattning.