2005-09-15

Mer om Demokratiernas förbund

Jag vet inte om Dick Erixon var den som först kom på idén om ett demokratiernas förbund, men jag såg det där för första gången i allafall. Han har skrivit ett par inlägg (1, 2) om det och har bl a en lista på vilka länder som skulle kunna ingå. Vad som gäller nu är väl egentligen att utveckla idén. Grundidén är bra, men för att den ska få större genomslag så bör den utvecklas.

Som ni kan läsa nedan är en idé att frihandel ska vara ett grundläggande fundament för de som är medlemmar. Det negativa med det är att diktaturer stängs ute från handel och ekonomisk utveckling vilket jag tror tillslut knäcker de flesta diktaturer. Om människor får möjlighet att resa, bli högutbildade och har stor ekonomisk frihet så kommer de tillslut också kräva politisk frihet. Eller?

Så en uppmaning till oss som tror på idén om ett demokratiernas förbund, eller inte är helt övertygade men finner den intressant, är att utveckla och bygga ut idén och sedan föra fram den i övriga media. Tillsammans har vi bloggare en enorm kraft, det är dags att börja visa den. Dick har på ett föredömligt sätt börjat föra ut idén i radio och TV, låt oss fortsätta i hans fotspår.

Inga kommentarer: