2005-09-24

2006: Soros är på banan

Den stenrike finansmannen George Soros pumpade in 25 miljoner dollar i kampanjer mot George Bush i förra årets val. Sedan dess har han naturligtvis varit den alla vill ha på sina fundraisers eller som finansiär till sin organisation. Hittills har han nobbat allt men nu i veckan bröt han det och ordnade en fundraiser åt senator Charles Schumer som i veckan röstade mot John Roberts som ny chefdomare i USA. Middagen drog in 250 000 dollar åt demokraterna i senaten.

Soros pengar finns lite varstans, bl a ingår han i Democrcy Alliance som är en grupp av 80 rika vänstermänniskor som tillsammans har startat tankesmedjor och lobbygrupper. Men Soros är ganska kontroversiell även inom vänstern, bl a har han flera gånger uttalat sitt stöd för en mindre hård drogpolitik.

George Soros ska idag vara god för cirka sju miljarder dollar.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Tröttnade han på klostret?

Jag hade hoppats slippa honom för gott.

Bulten i Bo sa...

Men Soros är ganska kontroversiell även inom vänstern, bl a har han flera gånger uttalat sitt stöd för en mindre hård drogpolitik.

Om Sorso är drogliberal borde han väl vara kontroversiell i fler kretsar! Eller hur Mattias, du känner väl igen detta:

Det råder även politisk enighet kring de verktyg som används, nämligen kombinationen av förebyggande arbete, att innehav och konsumtion ska vara förbjudet samt vikten av en god missbrukarvård. Den politiken har under årtionden varit relativt sett framgångsrik, särskilt om man jämför med situationen i andra europeiska länder. Sverige har under lång tid haft en betydligt lägre andel narkotikamissbrukare än båda våra nordiska grannländer och övriga EU-länder..... Folkpartiet menar att en sammanhållen och restriktiv narkotikapolitik även i framtiden
kommer att vara ett framgångsrecept för att hålla narkotikamissbruket nere. För två år sedan satte vi upp ett mål om att missbruket ska minska till en tredjedel, jämfört med idag, inom fem år. Vi tror att det målet går att nå, om viljan och verktygen finns. Därför ser vi med stor oro på de tendenser till avkriminalisering och legalisering som just nu visar sig i ett antal europeiska länder och som riskerar att leda till precis motsatt
utveckling... Utbudet måste bekämpas på alla nivåer. Narkotikan ska hållas borta
från gator och torg, den ska stoppas vid landets gränser och de internationella drogsyndikaten ska bekämpas med internationellt samarbete.


Just därför blev jag lite konfunderad när du intervjuades av en mycket känd drogrestriktiv socialistisk tidningsman nyligen. På hans behandlingshem var det t.o.m. förbjudet att lyssna på reggae-musik, ha långt hår och mycket annat.

Nu för tiden drar han sig inte för att skriva hyllningsartiklar till folkpartister som på sin blogg rekommenderar sina läsare att även ta del av Sveriges mest framstående narkotikalegaliseringsförespråkare.

Mathias Sundin sa...

Och en gång på tåget satt jag bredvid en person som hade rökt marijuana! Och en gång cyklade jag förbi ett hus där nazister hade fest. Och en gång såg jag en som rökte inomhus trots rökförbud! Och en gång såg jag en som ryckte sin hund för hårt i kopplet.

I Bultens värld är jag då en drogliberal nazist som gillar inomhusrökning och att misshandla djur.

Bulten i Bo sa...

Nejdå, Mathias, för mig är du en rätt hygglig och ärlig prick.

Hade du däremot varit intagen på Widars behandlingshem och det hade uppdagats att du aktivt via din blogg medverkat till att sprida drogliberal propaganda....

....då hade du nog som straff åkt på latrintömning i flera veckor framöver!

Mathias Sundin sa...

Det är bara i din otroligt konstiga värld som jag gjort det.
Genom att svara på din inlägg borde jag också anklagas för att sprida allmän idioti, eftersom någon nu kan tänkas råka läsa din blogg.

Nu återgår jag till mitt normala läge - att ignorera dig.

Bulten i Bo sa...

Är det bara "i min otroligt konstiga värld" som du uppmanar dina läsare att ge sig in på drogliberalen Henrik Alexanderssons bloggsida?

OK, då säger vi väl det då!

Robert Nordman sa...

Bult: Om jag hänvisar till ett stycke skrivet av Marx i en uppsats eller avhandling som även tar upp Mill, Nozick och Aristoteles -- blir jag marxist då?

Själv är jag av den uppfattningen att det är först när jag säger att Marx har rätt i allt/det mesta som jag hamnar där. Motbevisa gärna att det första inte är likvärdigt med att hänvisa till en särskild post på en blogg, medan det andra skulle kräva att Mathias skrivit "Det här håller jag med om" och länkat till en av de poster där HAX drogliberalism syns.

För övrigt misstänker jag att Widar skulle opponera sig mot hur du använder honom här; speciellt frågan om latritömning.

Bulten i Bo sa...

Ja, det är väl en fråga om hur man ska se på sin lista av rekommenderade bloggar.

Själv ser jag det som en lista vars åsikter jag tycker är intressanta och som jag vill att andra ska ta dela av.

Andra personer har kanske andra kriterier. OK, bara man klargör detta.

Det gick hårt till på Hasselakollektiven - Widar brukar sällan hymla om det. Och man tolererade INGEN antydan till drogliberalism där!