2005-08-01

Hillary = Reinfeldt

Hillary Clinton och Fredrik Reinfeldt har inte så där värst mycket gemensamt rent utseendemässigt, men däremot politiskt, eller snarare hur de uppfattas politiskt.

Båda två har lyckats med konststycket att flytta sig mot mitten utan att egentligen göra det så värst mycket. Hillary var tidigare känd som rejält vänster inom demokraterna och moderaterna som ni vet är det gamla onda högerpartiet. I direkt politik är det alltså inte så där värst stor skillnad, även om det naturligtvis finns där, men i hur media och väljare uppfattar det som så har de flyttat sig ganska rejält.

Deras motståndare försöker också göra precis samma sak, republikanerna säger att Hillary fortfarande är vänster och sossarna skräms lika mycket nu med högerspöket.

De är också båda två så starka nu genom sitt stora väljarstöd att de kan ge sig av inåt mitten utan att deras gamla kompisar på kanten kan gnälla så värst mycket. Därför kan t ex Hillary komma att rösta för Bushs konservativa val till ny HD-domare och Fredrik Reinfeldt kan prata väl om LO.

2 kommentarer:

Magnus sa...

Det blir onekerligen två spännande val!

Mathias Sundin sa...

Japp!