2005-08-04

Giuliani den enda med chans i NY

Nuvarande guvernören George Pataki tänker inte försöka att bli återvald för en fjärde mandatperiod i New York. Det lämnar fältet öppet för demokraten Elliot Spitzer, åklagare i staten. Det finns inte en republikan som har en chans mot honom i opinionsundersökningarna, utom den som inte kommer ställa upp - Rudy Giuliani. Han skulle t o m vinna över Spitzer med 49-42.

Jämför man det med nuvarande borgmästaren Michael Bloomberg, också republikan, så får han stryk med 51-34. Detta visar Giulianis styrka bland mittenväljare och även bland demokrater. Det kan vara en nackdel i primärvalen men en stor fördel om han skulle bli republikanernas kandidat.

3 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Skulle Giuliani kunna vinna New York åt republikanerna i presidentvalet så blir det väl i stort sett omöjligt för vilken demokrat det vara månde att bli president.

Mathias Sundin sa...

Japp det är sant.

Anonym sa...

helt sant är det ju inte, Dole hade förlorat även om han plockat hem NY -96.

Det kräver formodligen dock att de har en sittande president clinton som INTE heter hillary, en god ekonomi och att de vinner flera andra delstater med hjälp av en Perot. MAO inte så troligt inför valet 2008.