2005-08-07

Björkvik: Kort första intryck

Jag har precis kommit hem från Björkvik och ska iväg snart igen, men en längre analys kommer senare. Dessutom har jag spelat in talet och hoppas kunna lägga upp en mp3-fil, vi får se hur tekniken funkar.

Hur som helst, kortfattat så var det inget nytt. Han pratade lite om äldreomsorg och det gröna folkhemmet inom inrikes och terrorism och hans ordförandeskap i om en månad för FNs stora reformmöte. Dessutom satsar han precis allting på att arbetslösheten, eller rättare sagt arbetslöshetssiffrorna är lägre 2006. Det kommer han säker lyckas med men jag tror inte att folk godtar det som riktiga nya jobb, det har varit för mycket uppmärksamhet runt riktigt arbetslöshet på 17-20 procent.

Som jag påpekat tidigare så har sossarna kört fast. Det kommer inget nytt, bara gamla svar på nya områden eller gamla svar på gamla områden. Medicinen för äldreomsorgen var mer skattepengar och bort med vinstintresset. Mer jobb var arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Ungdomsarbetslösheten var ett program med arbetsmarknadspolitiska åtgårder. Men som tur var inga nya verk. Hittills.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad har hänt med socialdemokratin egentligen? Det var väl inte länge sedan Persson såg sig som en förnyare som var kompis med Blair och Clinton. Nu verkar de vara på väg till gamla sortens socialdemokrati, och det tror jag inte att svenska folket vill ha mera av. Så det jag försöker säga är att genom att börja med "traditionella" argument så stjälper nog Persson mer än han hjälper socialdemokratin mot en valseger 2006.

Mathias Sundin sa...

Ja, jag trodde han och Nuder var på väg åt det hållet men det har helt avstannat. Märkligt, för jag tror det hade varit mer framgångsrikt. Människor vill se visioner, lagom mkt iaf.