2005-08-08

Björkvik: Kantarellerna

Flera som har tittat på talet påpekar att den enda gång Persson verkligen blev passionerad och då man riktigt såg hur han trivdes var när han pratade om gårdagens kantarelljakt med Anitra. Det stämmer, han myste så där som bara Persson kan mysa.

Och den ständigt återkommande diskussionen om när han ska avgå tog fart igen i TV4s morgonsoffa, just pga kantarellberättelsen. Vem vill ha en statsminister som hellre skulle vara ute i skogen än på sitt kontor och som hellre tänker på kantareller med Anitra än Sveriges framtid.

3 kommentarer:

Niklas Frykman sa...

Jag håller inte med. Jag hoppas innerligen att även borgerliga statsministerkandidater värderar andra saker än arbetsnarkomani. En statsminister måste ha kapacitet och möjlighet att arbeta hur mycket som helst, men han/hon behöver inte älska jobbet över sin egen familj. Snarare vore det skrämmande om han/hon gjorde det.

Mathias Sundin sa...

Ja, självklart, men det är rätt allvarligt om statsministern bara är passionerad över kantarellplockning och inte Sveriges framtid.

Niklas Frykman sa...

Vem vill ha en statsminister som hellre skulle vara ute i skogen än på sitt kontor och som hellre tänker på kantareller med Anitra än Sveriges framtid.

Det var denna mening jag svarade på. Klart man hellre är i skogen/på krogen/spelar fotboll/gullar med barn än är på kontoret.

För övrigt tror jag svamptricket funkade. Det var inte klantigt utan mycket strategiskt placerat för att fylla ett syfte. Inget sker av en slump när en statsminister uttalar sig.