2005-08-15

2008: Cheney

Vicepresident Dick Cheney har tydligt sagt att han inte kommer ställa upp 2008 och de flesta verkar tro honom. Men journalisten som fällde Nixon, Bob Woodward tror att han kommer ställa upp. Bush kommer övertala honom menar han.

Det vore onekligen mycket intressant om han ställde upp, men jag är ändå väldigt tveksam. Han har inte slirat på frågan om han ställer upp, han har sagt klart och tydligt nej. Hans ålder, då 68, behöver inte vara något stort problem men däremot att han haft jag tror det är fyra hjärtattacker. Det gäller att ha en bra vicepresident isåfall...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det var knappast Woodward som "sänkte" Nixon, det är en efterhandskonstruktion av vänstermedia. Nixon avgick, fälldes inte, och anledningen till det var att senaten styrdes av demokraterna.

Om man menar att woodwards skriverier var anledningen indirekt så är det också att ge honom alldeles för mycket credit. Hans källor kom till honom, de hade precis lika gärna kunnat gå till nån annan Nixonhatande journalist. Inte precis något det var ont om...

Mathias Sundin sa...

Det tror jag inte Carl-Robert, jag tror många republikaner har chansen mot henne. Rudy Giuliani tex.

Grant: Så du menar att Watergateskandalen endast indirekt fällde Nixon? Visst var det en källa som kom till Woodward, men en källa som han arbetade upp och fick förtroende hos, så inte vilken Nixonhatande journalist som helst. Dessutom har Woodward efter Watergate visat sig vara en journalist av allra högsta klass. Däremot vet jag inte om han är speciellt bra på att förutspå politiska manövrar.

ForestRidge sa...

Du menar att Cheney kommer att göra en "Göran Persson".
Nej, Nej, Nej, Nej,absolut inte,
Ja tack

Mathias Sundin sa...

Jag tror ju personligen inte det, men man kan ju aldrig veta. Om han säger att Bush övertalat honom eller så.