2005-07-20

Världens lättaste rymning

Aftonbladet skriver om den 21-åring som rymde från fängelset i Norrköping. Han klättrade helt sonika över stängslet. Fängelsechefen menar att han måste vara extremt vältränad.


Jag går ofta förbi utanför grindarna på bilden, och jag förundras alltid över att ingen rymmer. Om ni tittar noga så ser ni den andra grinden bakom den första. Den står lite på glänt - det gör den alltid! Ibland står dessutom den första grinden, den närmaste på bilden, också på glänt. Det enda man behöver kunna för att rymma då är att dra in magen lite. Inte heller kan det vara speciellt svårt att klättra över den närmaste grinden, det skulle nog tom jag klara av och de som känner mig skulle nog inte beskriva mig som extremt vältränad...

3 kommentarer:

Wille sa...

Min far berättade att i samband med alla rymningar förra sommaren hade finsk radio gjort sig lite lustiga över svensk fängelsesäkerhet:
De sa att "Svenska myndigheter nu bestämt sig att förbättra fängelsesäkerheten, bland annat skulle det installeras stärkta gardiner i cellernas fönster och pubar i närheten av fängelser hade instruerat sina servitriser att efter kl 22 säga till fångar att 'nu är det nog dags att gå tillbaka till fängelset herr Fånge'".

Anonym sa...

Fast... rastgården som rymnigen skedde från ligger ju på andra sidan. Där är staket, mur och rakbladshinder mycket högre - och inte en enda grind står på glänt.

Men visst, inte ens för en vältränad 21-åring ska det väl vara så enkelt att ta sig ut.

Robert Nordman sa...

Nej, de grindarna är inte det stora problemet, eftersom det är ganska besvärligt att ta sig till dem.
Vad som däremot är märkligt med dem är att det ser fruktansvärt lätt ut att bryta sig in genom dem i ett fritagningsförsök.
Den största frågan kring den delen av fängelset är snarare "Detta är ju den mest välbevakade delen av fängelset, men hur skulle vakterna reagera? Vad har de för intrsuktioner och träning vid ett eventuellt fritagningsförsök, med vapen, genom de grindarna?"