2005-07-18

Surt, sa sockerbönderna

Sockerodlarna i EU går mot tuffare tider eftersom EU vill skära i stödet, vilket så klart är helt riktigt. Vi använder skattepengar för att få dyrare och för mycket socker. Kan inte bli dummare.

Sockerodlarna säger att de inte vill leva på stöd, men tycker reformen är för radikal. Vilket skitsnack! Den är inte ett dugg radikal. Radikalt vore att helt skrota stödet. Ja, egentligen inte eftersom det är helt naturligt, men under rådande omständigheter. Och vill de inte leva på stöd så borde de föreslå hur allt stöd ska fasas ut på säg 5-10 år.

De vill bara fördröja och fortsätta leva på skattepengar. Bra att Sverige står på rätt sida i denna fråga, även om jordbruksministern mumlar om extra stöd till de som drabbas. Suck.

1 kommentar:

Anonym sa...

Med risk för att vara propagandistisk så har jag hört att under Napoleons kontinentalblockad så kunde vi inte få socker. Det löstes med odeling av sockerbetor, som emellertid gav folket ett dyrare och sämre socker. Därför infördes subventioner till sockerodlarna. Kontinentalblockaden upphörde för snart 200 år sedan. Endast subventionerna till sockerbetsodlarna är kvar.