2005-07-10

Fråga, fråga, fråga

Vänsterkartellen har en del att svara på om ett samarbete efter valet. De svarar alltid att det går bra att samarbeta nu, så varför skulle det inte göra det efter valet. Visst, men i en valrörelse kommer partierna med vallöften och om partier ska samarbeta efter valet så borde de ta ställning till varandras löften.

Den här typen av frågor kommer ganska mycket till Alliansen, men mindre ofta till vänsterkartellen. Visst är det skillnad i samarbete, Alliansen tänker sitta i samma regering, det säger inte vänsterkartellen att de ska göra. Eller miljöpartiet säger det tydligt, vänster lite grann och sossarna inte alls.

Men vi på den borgerliga sidan måste ställa frågorna hela tiden till vänsterkartellen om inte journalisterna gör det. Nu senast går Lars Ohly till val på 35 timmars arbetsvecka. Vad säger sossarna om det? Tänker miljöpartiet återigen vika sig på kravet om plats i regeringen? Eller tänker de vägra samarbeta denna gång om det hålls utanför regeringen? Ska sossarna då försöka regera med endast vänstern?

Alla nya vallöften och förslag som kommer från vänster bör de andra i vänsterkartellen tvingas ta ställning till. Samma sak med borgerligheten.

Inga kommentarer: