2005-07-24

Egypten, hur förklarar vänstern det?

Jag skulle gärna få en förklaring av vänstern till varför just Egypten har utsatts för fyra terroristdåd under ett års tid. Egypten är inte med i kriget i Irak, är ingen bundsförvant till USA eller Storbritannien, är inte direkt involverade i kriget mot terrorism. Varför Egypten då?

De slår framförallt mot turister, men många egyptier stryker med och många turister från länder som inte har ett dugg med USA, Storbritannien, Irak eller krig mot terrorism att göra. Fortfarande saknas tio svenskar till exempel.

Jag trodde det var just dessa ovanstående faktorer som gjorde att London drabbades, att Madrid drabbades, vad är skillnaden i Egypten? Och det är inga andra terrorister, det är med hög sannolikhet en grupp knuten till Al Qaida eller andra islamister.

7 kommentarer:

Anonym sa...

" Att fråga terroristerna varför dom bömbar, dödar och lemlästar .... är lika begåvat som att fråga vänstern var för de bömbar, dödar och lemlästar"

('de' syftar här på terrrositerna)

Anonym sa...

Egypten därför att planen är att skrämma bort turisterna så att landets ekonomi krossas så att fundamentalisterna kan göra revolution och ta över och skapa ännu en islamistisk gudsstat.

Anonym sa...

ni har båda fel, anledningen är att Bin Laden hittat guld i Cheopspyramiden och vill skrämma bort folk för att kunna plundra pyramiden ifred.

Ärligt talat, mycket bra post.

Anonym sa...

Egypten är en av de största mottagarna av amerikanskt bistånd. De tar emot ungefär två miljarder dollar om året, bara Israel tar emot mer (tre miljarder per år). Guilt by association?

Anonym sa...

Är det någon som påstått att kriget i Irak och i Afghanistan skulle förklara alla terrordåd?

Anonym sa...

Hej Dennis
Om jag förstått saken rätt är det Å(s)na Linderborg som sprider dessa vanföreställningar i maskopi med Göran Greider och hans anhang.

Anonym sa...

Hej anonym,
Det tror jag nog inte ändå. De må vara korkade, men inte så pass.