2005-07-17

Det är inte fred de vill ha

Trots att de judiska bosättarna ska utrymmas från Gaza inom en månad så skjuter Hamas raketer på dem. Om de vore ute efter en fredlig lösning där israeler och palestinier kan leva bredvid varandra så skulle de vara överlyckliga över att Israel nu lämnar Gaza. De skulle kunna, ur deras perspektiv, fortsätta vara kritiska mot Israel i övrigt, men positiva till utvecklingen i just Gaza. Men som sagt, det är de inte utan försöker döda så många som möjligt medan de har chansen.

Nu när Arafat inte ger dem pengar för att utföra terrorism så har Hamas och Al Aqsabrigaderna börjat slå mot sina egna i form av inbrott och annan brottslighet. De är simpla tjuvar och allmänt avskum som inte slåss för frihet, demokrati eller mänskliga rättighet. De har krigat och terroristerat för sig eget höja nöjes skulle och dessutom blivit hjältar på kuppen.

Det positiva är att vanliga palestinier så småningom kommer tröttna på dessa råbarkade typer som bara är ute efter att förstöra. Den palestinska myndigheten måste ta krafttag mot dem och Israel och Palestina måste fortsätta fredsprocessen. Då hamnar dessa typer i fängelse där de hör hemma och kommer behandlas som de brottslingar de är.

Inga kommentarer: