2005-07-03

Den hemliga pakten!

Expressen avslöjar att de borgerliga har en hemlig pakt. De förvarnar varandra om vilka utspel de gör. Alla som Expressen frågar om den hemliga pakten bekräftar att det är så - så hemlig är den!

Det är väl fullständigt självklart att det ska finnas en sådan uppgörelse även om det kanske aldrig förekommit tidigare inom borgerligheten. Med tanke på att den finns så var kds utspel om en kompromiss i kärnkraftsfrågan ännu märkligare. Visserligen lite beroende på vad som händer framöver. Men hur kan ett parti vilja profilera sig på sin första dag på sitt riksting som det parti som föreslår kompromisser. Varför ska man rösta på kd då för? För att få in en bra förhandlare i regeringen?

Utspelet borde ha förankrats ännu bättre så att de andra kunde varit försiktigt positiva och sedan kunde kommit fram till något liknande som blev själva kompromissen. Om man ändå samarbetar så pass mycket att man förvarnar, så borde man kunna gjort så också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det påminner lite om när Resumé avslöjade ett "hemligt" sms-nätverk bland pressekreterarna hos de borgerliga partiledarna...

Robert Nordman sa...

Skulle tippa på att det s.a.s finns ett par nivåer i hur "pakten" funkar.
Typ:
Nivå 1: "Vi gör ett utspel om det här, så får ni reagera hur ni vill"
Nivå 2: "Vi vill göra ett utspel om det här för att få igång interna debatten, kan ni pusha på lite?"
Nivå 3: "Vi vill att det skall komma ett utspel om det här, vem av oss gör det lämpligast?"
Nivå 4: "Skall vi göra ett utspel om det här tillsammans om fem månader eller sex?"
Och så vidare.