2005-07-10

Dala-"Demokraten"

Det är hårresande hur delar av vänstern direkt ger sig på Bush och Blair. Det bästa, eller det värsta, exemplet är en ledare i Dala-Demokraten. Rubriken säger det mesta: "Terroristerna Bush och Blair"

Ett par dagar efter att en okänd terroristgrupp dödad minst 50 och skadat 700 oskyldiga människor så kallar en svensk tidning två demokratiskt valda ledare - den ena premiärminister i landet som är drabbat, som är tillsammans med fem andra demokratiskt valda ledare för att diskutera hur problemet med världsfattigdomen ska lösas och hur växthuseffekten ska klaras - för terrorister.

"Varken Blair eller Bush står för alla människors lika värde. Istället kan de själva betraktas som terrorister. De gör allt för att få makt och deras jakt på fienden gör oskyldiga till offer."

Läs det där igen för det är så sjukt så man inte kan ta in det i en läsning.

De här terroristerna kämpar inte för några fina värderingar och en värld utan våld. De kämpar inte för att västvärlden ska lämna de muslimska länderna i fred så de i lugn och ro kan införa demokrati och mänskliga rättigheter. De kämpar för att införa och försvara diktatur som möjliggör deras skruvade version av islam. De utkämpar ett krig och anfaller motståndaren som på intet sätt är perfekt men trots allt står för demokrati. Dessa terrorister har inte tillkommit pga taskig uppväxt eller för att de lever under dåliga förhållanden. De finns också i västvärlden och de är anhängare av av en ny livsfarlig ism - islamism.

I Sverige är Dala-Demokraten just nu deras bästa vän och hjälper dem i deras syfte. Dala-Demokraten är en skam för svenska tidningar.

Självklart ska vi kunna hålla en diskussion i Sverige och visst kan vara kritisk mot USA, Storbritannien, Bush och Blair. Men att ta ifrån de som dödar oskyldiga ansvar, då går man alldeles för långt.

Via Håkan Jacobsson.

UPPDATERING kl 11.08
Läs mer hos Alicio, här och här.

Fredriksson har bemött artikeln.

2 kommentarer:

Wille sa...

Undra om svensk vänstermedia överhuvudtaget stannar till och reflekterar över det faktum att arabmedia fördömer terrordåden starkare än vad svensk media gör?
Och att svensk media ursäktar terrordåden mer än arabmedia?

Borde det inte rimligtvis vara tvärtom om "Dala Demagogen" m fl ens hade 1% rätt?

Mathias Sundin sa...

Jag försöker läsa en blandning av media. Allt från Fox News till Wall Street Journals ledarsida.