2005-07-19

2008: I Clintons fotspår?

Innan Bill Clinton blev president var han guvernör i Arkansas och statens nuvarande guvernör följer gärna i Clintons fotspår. Han heter Mike Huckabee, är till skillnad från Clinton republikan men skaffar sig nu en nationell plattform eftersom han tar över som ordförande för National Guvernors Association och kan därmed besöka många stater under den flaggan. Dessutom går hans förordnade som guvernör ut 2007 vilket passar perfekt för att kunna driva en kampanj.

Han är från början präst så han går hem hos den kristna högern, men har också en stor väljargrupp som brukar kallas NASCAR-dads. Alltså en bred bas, men han saknar något som är ytterst viktigt för en presidentkandidat idag - erfarenhet av utrikespolitik och försvarspolitik.

Hur som helst en intressant kandidat som troligen inte har mycket till chans, men mycket kan hända under en primärvalskampanj.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag förstår inte riktigt detta prat om att erfarenhet av utrikespolitik och försvarspolitik är något av yttersta vikt - endast då det handlar om en republikansk president.

Det var ingen som påstod det om Kerry, Clinton eller Mondale. Men ta mig tusan om det inte ojas och oroas om republikanska presidenter de senaste 25 åren.

Reagan besegrade soviet - dum b-skådis

George W Bush bekämpar terrorism internationellt - försupen, dumbom, lögnare, oljeintressen

De två undantagen som jag ser det är Bush sr som tvingades arbeta 25 år inom CIA och state-department för att slippa och omvänt Dukakis som faktiskt blev berömd för bilden av honom i en tank som inte ens MSM kunde dölja.

Poängen är att en välgrundad moral och en frihetlig ideologi är allt som krävs - resten löser sig. Presidenten har alla världens rådgivare och tillgång till bästa tänkbara information.

Men visst kan fel hända ändå, se bara på Clinton och Carter...