2005-06-13

Statens Jävla Järnvägar

Jag har precis försökt boka en biljett från Norrköping till Hallsberg, för att jag ska hjälpa min far att flytta.

Det var en intressant upplevelse.

Jag började i eftermiddags med att försöka kolla tider och priser. Sidan stannade hela tiden med texten "Sökning pågår. Det kan ta lite tid. Var god vänta."

Det där med lite tid, skulle visa sig vara dagens fucking understatement. Det borde stå "Det kan ta jävligt lång tid utan att ett skit händer och förmodligen kommer det aldrig hända något så ring telefonbokningen så vi kan ta ut en högre bokningsavgift."

Men nu stog det inte så, så jag väntade...och väntade...och väntade. Det funkade inte så jag gick på ett möte.

Hemma igen vid kvart i tio så började jag göra nya försök. Det funkade inte men efter ett tag fattade jag att det inte gick att välja mellan två städer, utan jag var tvungen att först kolla Norrköping-Katrineholm och sedan göra en ny sökning för Katrineholm-Hallsberg.

Nu var jag dock tvungen att åka kl 06.58 eftersom jag annars skulle behöva sitta och löka halva dagen i Katrineholm. Och sen kom nästa problem, jag var i alla fall tvungen att ställa in Norrköping-Hallsberg i programmet för att kunna boka hela resan. Samtidigt jobbade min bror på i Linköping där han skulle åka ifrån och upplevde samma problem. Det lyckades med att beställa biljett, trodde jag, men vid den allra sista överföringen så fuckade allting upp och kontakten upphörde mellan min dator och sajten. Jag var tvungen att göra om allting från början. Vilket jag gjorde, när EXAKT samma sak händer igen.

Jag ber (vrålar) åt min bror att boka resan eftersom det är försent att ringa telefonbokningen och helt random vråla åt någon där. Han lyckas boka den.

Vi säger hej då och jag lägger på. Då kommer ett SMS från SJ som bekräftar min beställning på den biljett som nyss inte gick igenom. Så troligen har jag nu TRE biljetter bokade mellan Norrköping och Hallsberg.

Nu ska jag gå och skjuta mig. Godnatt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

SJ´s webbsida är en av de sämsta som har gjorts. Ändå är den bättre nu än för fem år sedan.
Det är likadant när man försöker htta billigaste priserna, man måste gå igenom alla biljettyper för att hitta den för tillfället billigaste, gör du sedan samma sökning igen får du andra priser!

Wille sa...

SAS sajter kan vara något mer "random": söker man flygresor så brukar första sökningen ge relativt höga priser.
Vad man då ska göra är att trycka på "tillbaka" knappen och göra om sökningen. Vips! 9 gånger av 10 så kommer du att hitta avsevärt billigare priser på EXAKT samma resa med EXAKT samma flight..

Ok, där "fungerar" det direkt, men gör man om något verkar man få någon form av browser-hanterings rabatt på 30%..

Mathias Sundin sa...

Hemma igen. Brutalt trött! Jag använder IE. Har lite fler stories om SJ nu. Berättar imorrn.

Anonym sa...

Förlorade just 536 kr på SJ websida under internet explorer. När kontokortsuppgifterna var inlagda och jag tryckte vidare så kom ett meddelande att siten ville stänga en tab i IE. Dumt nog sade jag ja - och så försvann bokningen.
Ohyggligt segt med IE.

Gjorde om samma med Firefox. Funkade snabbt och bra, inget tab meddelande.

Ringer SJ i morgon om den förmodade dubbelbokningen pga fel på websidan.

Jonas