2005-06-03

Gah! Idioter!

Jag blir så heligt förbannad när jag läser alla artiklar om att Gröna Lund, Skara sommarland och Kolmårdens djurpark kan säljas till utlandet. Det är inte själva säljandet, det är alla idioter som är så upprörda över att UTLÄNNINGAR kanske ska köpa. HERREGUD man vet ju hur dom är! Dom tänker köpa Gröna Lund, ta bort allt som folk gillar och köra skiten i botten. Bara för att det är så kul att bränna stålar och jävlas med folk! Och vi ska bara inte snacka om Kolmården. De tänker mörda djuren, höja priserna och göra tonfiskröra av delfinerna. Bara för att det är så kul!

De tänker inte göra nya investeringar och locka dit fler folk, göra ställena mer attraktiva och bättre. Nej du, det är bara svenskar som kan driva företag.

Sven-Bertil Taube säger att Gröna lund kommer bli sämre. För det vet han. Han vet att utlänningar inte kan berika Sverige på något sätt. Inte skulle till exempel en baltisk släkt kunna komma till Sverige och skriva visor som svenska folket tog till sitt hjärta som det svenskaste som finns.

Nej. Utländskt dåligt. Svenskt bra.

6 kommentarer:

AndersML sa...

Jag hoppas att någon investerare - med valfri etnisk bakgrund, sexuell läggning, funktionshinder och trosbekännelse - tar ned nöjesparken. Varför inte bygga något mer i stil med Köpenhamns Tivoli? Mina barndomsminnen säger mig att det skulle höja det ekonomiska och underhållningsmässiga värdet betydligt.

Mathias Sundin sa...

Ja precis, eller Spanien har jag hört. Det är förskräckligt! Att de bara kan göra så!

Niklas Frykman sa...

Faktum är att de kommer bogsera ner hela Djurgården till EU.

Anonym sa...

När ett svenskt företag som Ericsson investerar i utländska fabriker så heter det att svenska tillgångar och jobb förs bort från Sverige.

Men när ett utländskt företag investerar i Sverige så heter det inte att kapital och jobb förs in i Sverige. Istället heter det att en svensk verksamhet köps upp av illasinnade utlänningar för att skövlas och läggas ned.

Den här ovälkomnande nationalistiska attityden kan naturligtvis vara skadlig för jobben i Sverige i framtiden. Kommer det internationella kapitalet att investeras här?

Daniel sa...

"Kommer det internationella kapitalet att investeras här?

Sjælvklart, eftersom vår aktiebeskattning gynnar utlændska investerare! ;-)

Tack før bra inlægg! Och bra kommentarer!

Peter sa...

jag håller med, så jävla löjligt att folk blir upprörda över det här. Det är fan bara ägandeförhållanderna som ändras, det är inte som om dom försöker montera ner parkerna och skeppa iväg dem.