2005-06-24

Bidrag och granskning

Daniel på Subjektiv har som vanligt producerat en bra text, denna gång om bidragen till ungdomsförbunden. I texten instämmer han delvis i Ali Esbatis påstående att vänstern granskas hårdare än högern.

Jag vet inte vilka som granskas hårdast, men man kan inte säga att den ena eller andra sidan granskas hårdare bara för att det är där som det kommer fram saker att rapportera. Kanske har MUF och LUF granskats lika hårt, men denna gång fanns det inget att hitta.

Sedan funderar Daniel om inte bidragen helt borde slopas till ungdomsförbunden. Jag är inne på samma linje, men inte bara till ungdomarna, utan till gamlingarna också. Hela partistödet borde fasas ut.

Det är inte bra för någon att leva på bidrag för länge, inte heller för politiska partier. Det gör att medlemmarna inte behövs och organisationen blir inåtvänd. Om partistödet slopades (som kostar 700 mkr varje år) skulle partierna tvingas att lyfta blicken och börja söka stöd och pengar hos väljarna. De måste de lyssna på dem för att få något och väljarna skulle vilja se till att de får något för sina pengar.

Inga kommentarer: