2005-06-25

2008: New York, New York

2012 kan det hända att New York är värd för de olympiska spelen, och USA kan då ha en president som antingen har varit borgmästare, guvernör eller senator från staden.

NYs förre borgmästare Rudy Giuliani är en av favoriterna till att ta hem republikanernas nominering, han ligger för närvarande tvåa i de flesta opinionsundersökningar efter senator John McCain.

Den andra personen är välkända senatorn och presidenthustrun Hillary Clinton som leder överlägset över andra demokrater i opinionsundersökningarna.

Jag har också en bubblare som jag funderat lite kring: New Yorks nuvarande borgmästare Michael Bloomberg. Han är mångmiljardär och spenderade otroliga 74 miljoner dollar i borgmästarvalet 2001 - ca 100 dollar per röst. Nu är det valkampanj igen i NY och Bloomberg leder klart över demokraternas kandidat Fernando Ferrer.

Bloomberg är 63 år gammal så ska han försöka sig på en presidentkampanj så börjar det bli dags nu. Hans andra period som borgmästare går ut 2009, så ur den aspekten passar det också bra. Pengar är som sagt inget problem och med så mycket stålar skulle han t o m kunna köra som oberoende kandidat om han inte lyckas ta hem den republikanska nomineringen.

Tidigare har jag också hört glunkas om att New Yorks guvernör, republikanen George Pataki kan vara intresserad av att försöka på presidentposten.

Urvalet för New York-borna skulle m a o kunna bli stort. En guvernör, en borgmästare, en fd borgmästare och en senator.

Inga kommentarer: