2005-05-02

Ljuger Persson?

I föregående post påstår jag att Göran Persson ljuger. Något som jag självfallet inte vet, men jag är ändå rätt så övertygad. Ska man kalla folk lögnare bör man ha lite på fötterna, så mitt resonemang ser ut som följer.

I samtliga intervjuer i Ekot så agerar Persson självsäkert. Han svarar klart och tydligt på frågorna eller undanber helt att svara, sällan glider han ifrån genom att prata bort det. Den nedanstående intervjun är inget undantag, fram tills att han får de frågor som ni kan se utskrivna. Då sänker han rösten, blir tyst, frågar försiktigt om han har fel. Han har heller inga bra svar och tar sig egentligen inte alls ur knipan. Inte den vanliga Persson med andra ord.

Om vi också tänker in bakgrunden att regeringen i den här affären inte erkände mer än de absolut var tvugna för att något avslöjat det, så känns det riktigt misstänkt. Glöm heller inte bort tidpunkten, det är kort tid efter 11/9 och inte helt lätt att säga nej till USA när de frågor, eller troligen kräver, att egyptierna ska utlämnas.

Regeringen och Persson var fullt medvetna om vad som skulle hända och de försöker ljuga för att klara sig. Det är jag helt övertygad om.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är inte lika säker som du på att någonting anmärkningsvärt skulle hända om det visar sig att regeringen ljugit. För det första krävse det ju att media tar upp frågan och driver den (för den har väl redan dragits genom konstitutionsutskottet med en gäspning) och då måste media vara bra mycket tuffare. Sen är det också i media de slutsatserna, som du drar, måste dras och tydliggöras för folket.

Det här med folklig vrede mot överhetem tror jag inte finns, iaf inte i någon stor utsträckning, och den lilla som finns måste visas i media innan den märks.

Det ljugs ganska friskt bland statsråden anser jag. Många har ju nyligen fått frågor om SSU medlemstalen under deras respektive tid och ordförandeskap. Det har varit idel pinsama undandglidande och skyllande på anonyma andra hela tiden. Inte var det många som lyfte på ögonbrynen för det.

Mathias Sundin sa...

Jag vet inte om jag skrev att det skulle bli så stor uppmärksamhet om det visade sig att Persson ljög, utan förklarade varför jag trodde att han ljög, för det är inte något man ska svänga sig med hur som helst.

Men jag tror att det faktiskt blev bevisat att Persson eller något annat statsråd verkligen ljugit om något viktigt och inte kunde bortförklara det, så skulle det få väldigt stort genomslag.