2005-05-21

Kd framåt i Skop

Kristdemokraterna hoppar uppåt i opinionssiffrorna till över sju procent, en ökning med över två procentenheter.

En fördel med att ha en blogg är att det är ett perfekt ställe att säga "vad var det jag sa?". Jag har läst vad jag skrev om Hägglund i februari. Min analys av honom gick ut på att han inlett katastrofalt dåligt och presterat något av det sämsta jag sett i en TV-debatt, men att han var på rätt spår. Tydligen hade jag garvat åt ett skämt från honom redan då. Jag skrev också att han möjligen kunde bli en parentes i kd:s historia, men att om han fick ett break så skulle:

"Massmedierna blir vänligare inställda och plötsligt blir tråkmånsen den hetaste av de alla."

Göran Hägglund har fått ett litet break och han framställs på ett annat sätt, det har direkt gett utslag i opinionen. Fortsätter det så kan kd etablera sig på 7-8%, men någon raketökning ala folkpartiet 2002 blir det inte, eftersom det inte är valrörelse och fokuset på politiken kommer minska rejält när vi nu går in i sommar.