2005-04-16

Sossarna slår tillbaka

Sossarna har hängt på repen ett tag men börjar repa sig, få upp garden och har till och med börjat jabba tillbaka. Genom att mp, v och s snabbt kom överens om vårbudgeten fick de upp garden och i budgetdebatten började de slå tillbaka.

Dick Erixon menar att Pär Nuder är skicklig på att slå in kilar i Alliansen:

"Men från och med nu och fram tills ni i folkpartiet, kristdemokraterna och centerpartiet har lagt fram en gemensam politik kommer vi socialdemokrater rakt av i alla debatter att betrakta det som är det stora partiets i alliansen, moderaternas, politik som alliansens gemensamma politik. Vi kommer att basunera ut över hela landet att detta är vad ni folkpartister, kristdemokrater och centerpartister vill. Kom med alternativet!"

Mycket effektivt. Dicks medicin heter att komma överens om en ekonomisk politik. Jag håller med. Chanserna för det verkar ha ökat genom att moderaterna hintar om att ersättningsnivån på 65 procent inte är helig.

Men det är ytterligare en sak som är av största vikt. Fort sätt slå på sossarna. Visserligen är s, v och mp överens om denna budget. Men hur blir det efter valet? Mp säger att de vägrar samarbeta om de inte får sitta i regeringen. Hur blir det med det? Och om de ska sitta i regeringen, vad är då den regeringens hållning till EU-medlemskapet? Till utrikespolitiken? Till försvarspolitiken? Och så vidare.

Maud Olofsson var bra på att flytta fokus till vänsterkartellen. Samtliga allianspartier måste fortsätta med det.

2 kommentarer:

Robsten sa...

Psss....jag har hört från initierat vänsterhåll att Maud Olofsson är vänsterblockets bästa vapen...

Mathias Sundin sa...

Vad menar du?