2005-04-19

Några citat

Så där, jag är tillbaka efter ett par dagar med mycket att göra. Har surfat runt på mina favoritbloggar och hittar några riktigt bra och roliga citat.

Daniel på Subjektiv.se:

"Man får vara bra jävla pantad om man på fullt allvar tror att 88:an är nazistisk."

Henrik Alexandersson har en rolig bild på samma tema och en mycket bra kommentar till apotekförbundets påstående om att patienternas hälsa är i fara om receptfria varor börjar säljas fritt:

"Visst. Folk kommer att frossa i magnecyl hela dagarna. En tjock dimma av nässpray kommer att ligga över landet. Människor kommer att bandagera sig själva av rent okynne - och stappla runt som mumier på våra gator. Äldre damer kommer att smeta in sig i hudsalva, så till den milda grad att de glider hemtjänsten ur händerna. Missbruket av hemorrojdsalva kommer att öka lavinartat."

Och så en höjdare från Björn Rosengren (s), om sina möten i arbetarkommunen i Norrbotten: (via Munkhammar)

"En fjärdedel av deltagarna var sjukskrivna, en fjärdedel var förtidspensionerade, en fjärdedel var arbetslösa och en fjärdedel begrep aldrig vad jag talade om."

2 kommentarer:

Robert Nordman sa...

Om en av dina (antar jag) bekanta, nämligen Hanna, blir arbetslös efter 2006 kan man nog peka på utspel av detta slag från Malmöbyrån (de har ju gett sig in i leken förr) som en av de främsta orsakerna.
Vore synd om de seriösa byråerna dras ned av folk som CMR och dessa nu citerade.

AndersML sa...

Hmm. Personligen tror jag att läkemedelsberoende är snäppet allvarligare än okynnesbandagering, men det ska inte hindra att man bör avskaffa Apotekets monopol.

Problemet som "Apoteksanställdas förbund" vill påpeka är dock att regeringen inte gjort tillräckligt för att fixa ett hållbart regelverk för tiden efter monopolet.

Jag håller med Farmacevtförbundet på båda de punkterna.